top of page
Пошук

Open Kurbas: цифрова колекція



Про життя і творчість Леся Курбаса, його уподобання й експерименти, учнів і учениць, акторів та акторок відтепер можна дізнатися у серії відеолекцій проєкту «Open Kurbas: цифрова колекція». Проєкт покликаний відкрити світові спадщину Леся Курбаса та зробити колекцію Театрального музею доступною для людей з різних куточків світу.

#КурбасДляВсіх — саме це гасло є головним рушієм проєкту «Open Kurbas: цифрова колекція».


Лекція Ірини Зубченко «Світ захоплень Леся Курбаса»



Музей театрального, музичного та кіномистецтва України підготував чимало цікавих історій про українське культурне життя минулого століття, про постать Леся Курбаса та його захоплення і оточення, про мистецькі та світоглядні переконання митця та його сучасників.


Лекція Ганни Веселовської «Лесь Курбас і його жіноче оточення»



Усі ці історії зафіксовані у вигляді 10 відеолекцій від театрознавців, кінознавців, культурологів й музеєзнавців. Наразі у вільний доступ викладено 6 відеолекцій, які можна переглянути на YouTube-каналі та Facebook-сторінці Музею. Згодом відеолекції буде представлено і на онлайн-платформі Open Kurbas як освітнє доповнення до оцифрованих матеріалів.



Лекція Ірини Мелешкіної «Лесь Курбас і єврейський театр»



Окрім відеолекцій, створено серію коротких відео про проєкт та захопливий процес оцифрування музейних предметів. Усі ці відео можна переглянути в окремому плейлисті — https://bit.ly/OpenKurbas. Проєкт «Open Kurbas: цифрова колекція» реалізовується за підтримки Українського культурного фонду.





Театральний музей має глобальні плани й планує надалі знімати відеолекції про культурне життя України, український театр й кіно минулого століття, вистави Леся Курбаса та його сучасників. Тож слідкуйте за нашими оновленнями та відкривайте колекцію Театрального музею разом з нами!


bottom of page