top of page
Пошук

Вернісаж виставки Анастасії Косик «Натхненна кольором»



22 лютого о 16:00 в Музей Марії Заньковецької відбудеться вернісаж персональної виставки майстрині сучасного декоративно-ужиткового мистецтва Анастасія Косик «Натхненна кольором».


Дівчина народилася у Донецькій області в родині лікарів, отримала медичну фахову освіту, але з дитинства мала потяг до естетичного споглядання світу, вбачала в оточуючому просторі багату палітру відтінків і кольорів. Душа художниці казала своє слово в становленні творчого шляху.


Прагнення відтворювати красу оточуючої природи підштовхнули майстриню до експериментів у пошуку незвичайних матеріалів, які б ефективно використовувалися у творчості. Художниця знайшла нові природні засоби і тепер, в певному сенсі, модернізує традиційну національну культуру. Вона працює в техніці мозаїки з нефарбованої яєчної шкаралупи. Це є унікальним явищем, оскільки діапазон кольорів настільки широкий, що неможливо повторити палітру у наступній картині та підібрати ідентичні відтінки. Кожного разу процес створення картини – це новий пошук та інше звучання кольору. Крім того, майстриня виконує частину робіт у техніці мозаїки з бісеру, який дарує радість барвистими, насиченими, яскравими кольорами.


Під час війни Анастасія Косик вимушена була переїхати до Черкас. Зараз вона вивчає культурологію у Харківській державній академії культури, а також проводить авторські майстер-класи і викладає художню дисципліну «малюнок» у Черкаському позашкільному навчальному закладі.


Запрошуємо на презентацію 10-ї персональної виставки Анастасії Косик.


Виставка триватиме до 3 березня.

bottom of page