top of page
Виставка   художниці  Марії Левитської 
 “Народження образу”

Виставка художниці Марії Левитської
“Народження образу”

пʼятниця, 12 травня 2023 р.

вівторок, 15 серпня 2023 р.

На виставці представлені твори Марії Левитської з колекції Музею театрального, музичного та кіномистецтва України, а також роботи з особистої збірки художниці: ескізи костюмів до вистав та кіно, ескізи до всесвітньовідомих оперних та балетних постановок.
Серед робіт, представлених на виставці можна побачити ескізи художниці до вистави «Стійкий принц» за Кальдероном. Історія офіційної заборони вистави уже стала легендарною. Усі подробиці щодо цієї постановки можна буде дізнатися в експозиції.

Марія Левитська – українська художниця театру і кіно, членкиня Національної спілки художників України, Національної спілки кінематографістів України, дійсна членкиня (академік) Національної Академії мистецтв України, нагороджена орденом Княгині Ольги (II ст.), лауреатка Національної премії України імені Тараса Шевченка (2003), театральної премії «Київська пектораль» (1995), премії «Людина року – 2000». Понад 30 років є головним художником Національного академічного театру опери та балету імені Т. Г. Шевченка.


У Музеї театрального, музичного та кіномистецтва України виставка триватиме
з 12 травня до 16 липня 2023 року.
Графік роботи: понеділок, середа-неділя з 10:00 до 17:00 (вівторок – вихідний).

bottom of page