top of page
Пошук

Вечір пам’яті Олени Богатирьової

12 лютого відбувся вечір пам’яті видатної української театральної художниці Олени Богатирьової. У цей день її мати, народна артистка України Галина Гілярівна Яблонська, подарувала Театральному музею костюми, які створювала її талановита дочка. Команда музею щиро дякує пані Галині Гілярівні за цей важливий внесок до збереження культурного надбання. Вдячні за справжню дружбу і дуже цінуємо час, проведений разом!

До музею Галина Яблонська передала костюми до вистави «Кассандра» за п’єсою Лесі Українки та новелою Г. Е. Носсака Київського експериментального театру НаУКМА (режисерка та художниця Олена Богатирьова, 2002 р.) та до вистави «Самотня леді» І. Афанасьєва Національного академічного драматичного театру ім. І. Франка (режисер Петро Ільченко, художниця Олена Богатирьова, 2011 р.) У виставі «Самотня леді» головну роль грала Галина Яблонська.

Вечір проводили народна артистка України Галина Яблонська, мати Олени Богатирьової, та театрознавиця Алла Підлужна. Серед гостей і промовців були колеги і друзі Олени Богатирьової: актриса Лариса Кадирова, режисер Петро Ільченко, актриса Галина Стефанова, письменник і театральний критик Василь Неволов, актриса Поліна Лазова, актор і режисер Андрій Романій та інші.





bottom of page